Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Praktiske oplysninger

Dagplejen Syd, administration, Sættravej 6, 9300 Sæby

Pædagogisk leder Lotte Gesche Østergaard, tlf. +45 51 18 26 46, mail: loos@frederikshavn.dk 

Åbningstid / behovs tid

Dagplejerne har en max. arbejdstid på 48 timer pr. uge.
Ved kontakten med Pladsanvisningen aftales jeres behovs tider, så det er foreneligt med den aktuelle dagplejers arbejdstid. Skulle jeres behovs tider ændre sig, aftales det med dagplejer eller Dagplejens pædagogiske leder.

Indmeldelse og udmeldelse

Dette sker via kommunens Pladsanvisning. Se under afsnittet ”Information

Opstart af nye børn

Når Dagplejen Syd har fået besked fra Pladsanvisningen, at et nyt barn er indmeldt, sender vi den første kontakt til forældrene: et velkomstbrev med invitation til kontaktmøde hos den kommende dagplejer. Dagplejens pædagogiske leder deltager i kontaktmødet.
På dette møde spørger vi ind til barnets udvikling og trivsel og fortæller om hverdagen i Dagplejen.

Når man er ny i Dagplejen, er det vigtigt at få en god start. Det vil altid være individuelt, hvordan opstarten vil være. Det handler om at se på barnet og barnets reaktioner, samt at forældre og dagplejer er i  tæt dialog.
Et eksempel kunne være: Den første dag er mor eller far med i dagplejen og barnet får lov til at observere og se an. På anden dagen tager mor eller far afsted i et afgrænset tidsrum, hvor barnet får lov til at prøve at være i dagplejen på egen hånd.

Medbring barnevogn / overtøj / skiftetøj / bleer mv.

I Dagplejen skal I medbringe barnevogn med sele.
For at sikre, at barnet får en god dag, skal barnet være ordenligt klædt på hjemmefra - under hensyntagen til vejret og årstiden.
Derudover sker der nogle gange uheld i form af vådt/beskidt tøj. Derfor skal skiftetøjstasken altid være opdateret med minimum to sæt rent tøj, der passer til årstiden.
Tasken skal også indeholde bleer og engangsvaskeklude.

Aflevering/afhentning/daglig kontakt/forældresamarbejde

I Dagplejen Syd er vores daglige, tætte forældresamarbejde vigtig. Dagplejeren er den gennemgående omsorgsperson hele dagen.
Vi lægger op til en åben dialog, for kun i fællesskab kan vi støtte dit barns trivsel, udvikling, læring og dannelse.
Er der ændringer i forhold til dit barns fremmøde på dagen - fx. andet afleverings tidspunkt, eller andet afhentningstidspunkt, eller måske, at det er en anden end normalt, der henter, så er det vigtigt, at du giver besked til dagplejeren.

Dagens rytme

Dagens rytme med sovetider og spisetider passes ind efter børnegruppens behov, så der kan være afvigelser igennem dagplejetiden.
Mange af dagplejens fælles aktiviteter sker i formiddagstimerne.

Søvn

Søvn er vigtig og alle børn har brug for at slappe af, men det er meget individuelt, hvor stort et søvnbehov det enkelte barn har. Vi vægter, at et barn skal sove, når barnet har behov for det. De yngste børn sover ofte to gange om dagen. Alle dagplejebørnene får mulighed en middagslur.

Mad og Måltider

Dagplejebarnet får serveret mad i den del af dagen, hvor barnet er i dagplejen. Det betyder, at I som forældre ikke skal tænke på madpakker. 
Undtagelsesvis kan der dog være tale om, at I selv skal medbringe specialkost, hvis barnet fx kun tåler specielle, eller væsentlig dyrere produkter.

I Dagplejen prioriterer vi at tilbyde barnet en sund, varieret og ernæringsrigtig kost, der ser indbydende ud og er med til at skærpe barnets sanser og give lyst og mod til at prøve nyt.
Dagplejens Mad- og måltidspolitik har "madmod og madglæde" som omdrejningspunkt. Se politikken i vedhæftede dokument.
Ud over vejledning om sund og ernæringsrigtig kost, anbefalet af Sundhedsstyrelsen, beskriver politikken også andre vigtige faktorer, som har betydning for det gode måltid. Dagplejerne inddrager børnene, efter alder og formåen, og de sætter rammerne for den gode stemning omkring måltidet.

Sygdom mm. 

I Dagplejen modtager vi ikke syge børn, dvs. børn med feber og børn med smitsomme sygdomme, herunder øjenbetændelse og børnesår. Børnene skal kunne følge en normal dagligdag i dagplejen. Husk at give besked, når dit barn er syg og dermed har fravær. 

Dyr i dagplejehjemmet

Husdyr i et dagplejehjem kan give mange positive oplevelser for et barn. For barnet skabes der mulighed for at lære at omgås dyr.  
Det er ikke alle forældre, som er interesseret i et dagplejehjem med dyr. Grunden kan f. eks. være allergi, kultur eller angst for dyr. Derfor vil der altid være et vist antal dagplejehjem uden husdyr.

Legestue

Dagplejens legestue er et læringsmiljø for en gruppe af dagplejere og deres dagplejebørn. 
I legestuen vil jeres barn bl.a. være i en gruppe med lidt flere børn og voksne.
På legestuedagen, der er én gang ugentligt, skal I som forældre aflevere og hente jeres barn i legestuelokalerne

Kommunikationskanalen FRHplads

IT-systemet FRHplads bruges i Frederikshavn Kommune som kommunikationskanal mellem forældre og Dagplejen i forbindelse med fx gæsteplejetilbud eller når man vil melde sit barn ”fri og ferie” eller ”syg”.
Hent appen FRHplads i Appstore til iPhone eller Google Play til Android. Brug MitID ved første login, og følg anvisningerne. 
Har du spørgsmål vedr. dette kan Pædagogisk leder  Lotte Gesche Østergaard kontaktes på tlf. +45 51 18 26 46 eller mail loos@frederikshavn.dk 

Skriftlig vejledning til forældreappen FRH plads finder du som vedhæftet fil nederst på denne side

Facebook

Dagplejens 2 Legestuer har hver en  Facebook gruppe - ”Dagplejen Sæby ” og ”Østervrå/Dybvad kommunale Dagpleje”,  hvor vi løbende slår billeder og fortællinger op omkring børnenes læringsmiljøer.

Ferie/fri

Det er vigtigt, at I løbende får givet besked via Nemplads, når jeres barn holder en fridag, eller er syg.
I forbindelse med jul, vinterferie, påske, sommerferie og efterårsferie vil I via Nemplads, blive bedt om at tilkendegive, hvilke behov I har for pasning i de pågældende perioder.
Dagplejen har nødåbent mellem jul og nytår samt dagen efter Kristi himmelfarts dag. Det betyder, at I kan få jeres barn passet, hvis der er et "absolut behov" fx at begge forældre skal på arbejde.

Gæstepleje

Når jeres barns dagplejer holder fri/ferie eller er syg tilbyder vi gæstepleje hos en af de øvrige dagplejere i området - eller ved behov - i en af områdets vuggestuer/børnehaver, primært den institution barnet skal gå i efter dagplejetiden
I vil modtage SMS med navn og adresse på den dagplejer, som jeres barn skal i gæstepleje hos. Denne SMS vil vi gerne, at I svarer på: om I skal bruge gæstepleje eller passer selv. Følg linket i SMS’en for at svare.

På vej i børnehave

Når et barn bliver ca. 2½ år vil vi i samarbejde med barnets forældre lægge vægt på et tættere samarbejde omkring overgangen til den børnehave barnet skal i, når barnet bliver 2 år 11mdr. 
Hvor og når det er muligt, vil gæsteplejen kunne arrangeres i barnets kommende børnehave.

Forældreråd 

Er I som forældre interesserede i at høre mere om forældreråd i Dagplejen, så kontakt Dagplejen Syds pædagogiske leder.

Tilsyn/sparring

Løbende sparring og tilsyn hos den enkelte dagplejer, hvor børnene altid er i fokus, varetages af Dagplejen Syds pædagogiske leder. 
Hvert andet år vil en anden afdelingsleder fra Dagtilbudsområde Syd lave 1 tilsyn hos den enkelte dagplejer.

Det er den pædagogiske leders opgave at sikre, at den enkelte dagplejer udfører et kvalificeret, pædagogisk arbejde, med fokus på kerneopgaven.
I Dagplejen arbejder vi med et pædagogisk værktøj, som hedder KVALid (Kvalitet i dagtilbud).
KVALid er et dialog redskab, der er udviklet til pædagogisk personale med henblik på udvikling af den pædagogiske praksis. Når den pædagogiske leder kommer på tilsyn, så tages der udgangspunkt i, hvordan dagplejeren kan praksisudvikle børnenes læringsmiljø og hvor børneperspektivet inddrages.

Den pædagogiske leders tilsynspligt omfatter også tilsyn med de sikkerheds- og hygiejnemæssige forhold, herunder også sikkerhed og hygiejne omkring dagplejens eventuelle husdyr.

Dokumenter